Lyžiarske stredisko Ski Bachledova otvára zimnú sezónu 22. decembra

11.12.2007 Kežmarok

Bratislava 11. decembra (TASR) - Svoju tretiu zimnú sezónu otvára lyžiarske stredisko Ski Bachledova pri Ždiari vo Vysokých Tatrách už 22. decembra. Ide o lyžiarsku destináciu zaradenú do kategorizácie s 3 hviezdičkami ...
Pozvánkou na absolvovanie tohtoročného pobytu v stredisku Ski Bachledova, ktorého prevádzkovateľom je Immobau, s.r.o. , Bratislava, je garancia snehu vybudovaním nového systému umelého zasnežovania v investičnom náklade 40 miliónov Sk. Areál je vybavený 42 snežnými delami, takže sneh je zaručený už pri teplotách -4 stupne Celzia. \"Návštevníkov čakajú upravené svahy, vybudované parkoviská a nové vozidlo na úpravu svahov. Prvý raz bude fungovať nový areál detskej lyžiarskej školy, \" menoval sériu noviniek nastávajúcej zimnej sezóny obchodno-marketingový riaditeľ lyžiarskeho strediska Ski Bachledova Martin Paško na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.
\"Chceme sa venovať rodinám a deťom, poskytnúť celý program pre kompletnú rodinu. Je to zapríčenené aj tým, že neďaleký Ždiar je ako rázovitá obec obľúbený slovenskými a dnes hlavne poľskými turistami, ktorí tam prichádzajú na týždňové pobyty. Príjemne nás prekvapilo, že v tomto roku je Ždiar už posledný mesiac roka na zimu vypredaný a je ťažké nájsť tam niečo na ubytovanie, \" povedal pre TASR Paško.
Milovníkom lyžovania je k dispozícii 7 lyžiarskych vlekov, z toho jeden v detskom areáli, 11 zjazdových tratí v dĺžke 9,7 km vo všetkých kategóriách obtiažnosti a 19 km upravovaných bežeckých tratí. \"V najbližších dňoch spustíme do prevádzky plnoautomatický zasnežovací systém. Bude tak splnená podmienka na posunutie centra Ski Bachledova do vyššej kategórie lyžiarskych stredísk so štyrmi hviezdičkami, čo by sa malo stať v marci budúceho roka, \" avizoval riaditeľ.
Ubytovacie kapacity v centre Ski Bachledova disponujú 3 000 lôžkami. Stravovanie ponúkajú typické goralské reštaurácie, krčmy a bufety, pričom kvalitu služieb sa prevádzkovateľ usiluje stále zlepšovať.
Areál Ski Bachledova od roku 2006 tvoria dve prepojené ski centrá - Jezersko a Bachledova dolina s výhodnou dopravnou dostupnosťou zo strany Ždiaru. Obe sú prepojené 3-sedačkovou lanovou dráhou s prepravnou kapacitou 1 350 osôb/h. Parkoviská oboch stredísk poskytujú miesta zdarma, okrem skibusu v stredisku premáva na linke Aquacity Poprad a Ski Bachledova i aquabus.
 

Vyberte región